Hayalleri ve ellerinde güzel bir projeleri vardı. Enerjileri yüksek heyecanlı bir ekip olan AJO KOZMETİK ekibi, çocukları gibi bakıp büyüttükleri projelerini daha ileriye en iyi şekilde taşıyabileceklerine inandıkları ekibe teslim ettiler.
Başta UI, UX departmanımız, frontend yetkililerimiz ve backend developerlarımız ile onlara güzel bir kurgu, kullanıcı dostu kolay kullanımı olan, ürünlerini ön plana çıkarabilecekleri ve projelerini istedikleri gibi yönetebilecekleri, seo yapısına uygun bir B2C sistem vaadi verdik.
Tanıştık ve kaynaştık. AJO KOZMETİK projesini birde Volera bakış açısı ile ele aldık. Rakip analizlerini yaptık ve dünya trendlerini araştırdık. AJO için en uygun UI yapısına karar verirken dikkat edilmesi gereken tüm aşamaları tek tek not aldık.
Elbette sadece UI argesi yapmak olmazdı. Bu aşamada frontend ve backend ekibimiz ile AJO projemizi ayağa kaldırırken hangi teknolojileri kullanacağımızı belirledik. Kullanacağımız teknolojiler UX düzenine katkı sağlayacak ve Güzel göründüğü kadar kullanışlı olması konusunda da projeye katkı sağlayacaktı.
Bir süre sonra tüm kararlarımızı vermiş ve artık ne yapmamız gerektiğini gayet iyi biliyorduk. Herşey tamamdı artık teoriden pratiğe geçebiliriz ...
Kurumsal renkler belirlendi. Kurumsal yapımızı güçlendirmesi için logomuzun fontunu proje başlıklarımızda da kullanmaya karar verdik. Ardından kurumsal yazı fontlarımızıda belirledik ve layout yapımıza karar verdik. Layout yapımızı genel olarak ekrana yaygın full-width bir yapı olarak belirledik.
Renk tonlarımızda ise daha çok aydınlık zemnin üzerine kontrast dokunuşlar yaptık. Logo üzerinde ki hem yumuşak hem sert darbeleri tasarımımıza yansıtmaya çalıştık. Buna göre bazen yumuşak bazen de sert hatlar kullanarak yapımızı kurduk.
Zaman zaman css animasyon zaman zaman ise javascript özelliklerinden faydalandık ve projeyi durağan düzlükten çıkardık.
UI, UX dizaynı biten projemizin performans ve jız testleri yapıldı. Performans iyileştirlemeri için ufak dokunuşlar yapıldı. Aynı zamanda yapay zeka destekli etkileşim ısı analizleri oluşturuldu ve en çok etkileşim alan ve almayan alanlar tespit edildi ve daha çok etileşim noktaları oluşturulmak için ısı haritası üzerinde çalışmalar yapıldı.